Nieuws

Gezocht: Collega’s met een goed verhaal

Let’s work together, let’s library. Dat is het thema van IFLA WLIC 2023 dat dit jaar plaats vindt van 21 tot en met 25 augustus in AHOY, Rotterdam. Als organiserend land hebben we de kans een aantal sprekers uit de Nederlandse bibliotheeksector het podium te geven. In een korte presentatie van 20 minuten kun je laten zien welke succesvolle initiatieven, projecten en samenwerkingen onze Nederlandse bibliotheeksector zo uniek maken.

Het aanmeldproces

Iedereen die interesse heeft om een presentatie te geven vragen we zich aan te melden via het aanmeldformulier met daarbij een korte videoboodschap. Dat kan gewoon met een telefoon in de selfiestand. In het filmpje van maximaal 1 minuut horen we graag de kern van het idee voor de presentatie, de belangrijkste inzichten en voor wie het interessant is. Het is dus nog niet nodig om een uitgewerkte presentatie te hebben, we zijn op zoek naar de ideeën voor presentaties.  Uiteraard wordt de video verder niet verspreid.

Een jury samengesteld uit collega’s vanuit de sector kiest uit de inzendingen 12 sprekers. De jury let er op dat de presentaties samen een mooi breed beeld geven van onze sector in Nederland, maar ook dat het een aanvullend programma wordt op de bestaande IFLA-programmering.

Aandachtspunten voor de aanmelding

  1. Het is een internationaal congres , dus de presentaties worden in het Engels gegeven
  2. De presentaties moeten gaan over programma’s, onderzoeken of samenwerkingen die al lopen en waar resultaten en inzichten over te delen zijn
  3. Er is ruimte voor 12 presentaties van twintig minuten. We willen een zo’n breed mogelijk publiek inspireren. Vermijd vakjargon en geen verkoopverhalen.

Meld je aan

Stuur de video en het aanmeldformulier vóór 28 mei naar Cathelijne Kuiters of Roos Radema.

In de week van 29 mei worden alle inzenders op de hoogte gesteld en hoor je of jouw inzending is gekozen. Wie weet spreek jij eind augustus wel op de IFLA WLIC in Rotterdam!

Heb je nog vragen of is iets onduidelijk? Neem ook dan contact op met Cathelijne en/of Roos.