Event

Data Doedag netwerk digitaal Erfgoed

17-04-2023 tot 17-04-2023
Den Bosch
Informatie en aanmelden

Ben je actief in een collectiebeherende organisatie? Ben je bezig met registratie, beheer, ontsluiting, gebruik of presentatie van collectiedata en -beelden? Kom dan op 17 april naar de eerste Data-Doe-Dag in Den Bosch.

Hoe zorg je ervoor dat je metadata op orde zijn? Hoe maak je informatie over erfgoed voor zoveel mogelijk mensen zichtbaar? Hoe verbind je jouw digitale collectie met andere kennisbronnen? Hoe werk je met het Termennetwerk in jouw systeem? Hoe schoon je data op? Hoe voorkom je de beruchte 404-melding? Hoe zet je crowdsourcing in? Hoe…  Tijdens de Data-Doe-Dag geven collega’s van erfgoedorganisaties tekst en uitleg in praktische werksessies en kun je terecht bij het data-clean-team. Neem dus vooral je data en je laptop mee.

Voor wie

Deze gratis dag is bedoeld voor iedereen die met collectiedata bezig is in een museum, archief, heemkundekring, bibliotheek, historische vereniging of elke andere organisatie met een erfgoedcollectie.

Programma

Het inhoudelijk programma loopt van 10.30 – 16.30 uur, inclusief lunch. Er zijn 12 verschillende workshops in 3 rondes; je kunt ter plekke kiezen aan welke 3 workshops je meedoet. Of bezoek het data-clean-team dat de hele dag voor je klaarstaat. De dag staat in het teken van ‘doen’, maar er is natuurlijk genoeg gelegenheid om je netwerk uit te breiden en kennis te delen met erfgoedcollega’s.